Tuynder

Accu of Dynamo?

Alles over de electronica van de Stilo.

Accu of Dynamo?

Berichtdoor Lyzz » 08 nov 2012, 21:57

Goedenavond 8-)

Aankomende dinsdag gaat mijn stilo voor de apk. Nou vroeg ik mij het volgende af
Als ik stilsta (stationair) dan 'verspringen' mijn koplampen weleens, het lijkt net alsof ze wat zwakker worden en dan weer sterker, dit geldt ook als ik het knopje indruk voor mijn ramen. Ligt dit aan de accu of dynamo?

Waar zouden ze kunnen zoeken, geen idee hoe oud de accu is, welke sterkte moet er dan weer in?? Mijn stilo is een 1,2.

Alvast bedankt!!!

Ciao
Voorheen; Grigio Orione, 1.2 5 deurs
Roze velgen, roze remklauwen, roze pedalen,

Nu; Fiat Panda 1.2 Bianco
Avatar gebruiker
Lyzz
crewmember
 
Berichten: 1007
Geregistreerd: 02 apr 2011, 21:22
Woonplaats: Anna Paulowna
Auto: anders..

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor EntonoX » 08 nov 2012, 22:12

Dat is een goede... ze kunnen even meten of de dynamo een goede laad spanning afgeeft (ongeveer 14V). Als het goed is kunnen ze ook de accu testen met een speciale tester. Dan weet je het pas echt zeker.

Ik zou een wat zwaardere accu erin zetten, ik geloof dat er standaard 45Ah in zit. Voor de Abarth versies raden ze meestal 74Ah aan, dat is het maximale wat er in past qua formaat. Als je daar dus ergens tussen gaat zitten moet het goed zijn.
- Fiat Stilo Abarth 2.4 - 2002 - Panorama dak - K&N Filter - 18" 5Zigen 225/40 R18 - Madeno uitlaat -
Avatar gebruiker
EntonoX
 
Berichten: 162
Geregistreerd: 04 apr 2011, 08:35
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor Lyzz » 08 nov 2012, 22:16

Ik heb geen idee of de vorige eigenaar de accu eens heeft vervangen, ik heb hem al 3 jaar en in die tijd niet vervangen.
Voorheen; Grigio Orione, 1.2 5 deurs
Roze velgen, roze remklauwen, roze pedalen,

Nu; Fiat Panda 1.2 Bianco
Avatar gebruiker
Lyzz
crewmember
 
Berichten: 1007
Geregistreerd: 02 apr 2011, 21:22
Woonplaats: Anna Paulowna
Auto: anders..

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor EntonoX » 08 nov 2012, 22:33

Dan zou het goed de accu kunnen zijn, zou het even laten checken bij de APK!
- Fiat Stilo Abarth 2.4 - 2002 - Panorama dak - K&N Filter - 18" 5Zigen 225/40 R18 - Madeno uitlaat -
Avatar gebruiker
EntonoX
 
Berichten: 162
Geregistreerd: 04 apr 2011, 08:35
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: Accu of Dynamo

Berichtdoor Lyzz » 10 nov 2012, 15:29

Doen we dat! Bedankt :)
Voorheen; Grigio Orione, 1.2 5 deurs
Roze velgen, roze remklauwen, roze pedalen,

Nu; Fiat Panda 1.2 Bianco
Avatar gebruiker
Lyzz
crewmember
 
Berichten: 1007
Geregistreerd: 02 apr 2011, 21:22
Woonplaats: Anna Paulowna
Auto: anders..

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor Lyzz » 13 nov 2012, 22:17

Nou na een lange dag eindelijk de tijd voor een update

Accu is nagekeken tijdens de APK, heb zelfs een papiertje met de meting :D

Testresultaat:
Spanning: 12 66 v
Startvermogen: 89 %
Batterij: Goed

dus, volgens hun is de accu goedgekeurd
Voorheen; Grigio Orione, 1.2 5 deurs
Roze velgen, roze remklauwen, roze pedalen,

Nu; Fiat Panda 1.2 Bianco
Avatar gebruiker
Lyzz
crewmember
 
Berichten: 1007
Geregistreerd: 02 apr 2011, 21:22
Woonplaats: Anna Paulowna
Auto: anders..

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor cees26 » 15 nov 2012, 15:53

Ik ben een leek, maar de dynamo laadt de accu op zodat deze werkt als een batterij (buffer) voor de elektrische apparaten.

start de Stilo wel normaal ? een zwakke accu zou 'leeg'moeten lopen, dus startproblemen.

als de accu drie jaar of ouder is, zou ik hem zondermeer vervangen.

suc6
cees26
 
Berichten: 328
Geregistreerd: 08 nov 2011, 16:26
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor Lyzz » 08 dec 2012, 12:36

Net een nieuwe accu gekocht, een varta van 52 amphere. Kan ik die zo vervangen? Probeerde zo blond mogelijk te doen maar ze zette hem er niet in voor mij :cry:
:) dus zo maar aan de gang met paps.
Voorheen; Grigio Orione, 1.2 5 deurs
Roze velgen, roze remklauwen, roze pedalen,

Nu; Fiat Panda 1.2 Bianco
Avatar gebruiker
Lyzz
crewmember
 
Berichten: 1007
Geregistreerd: 02 apr 2011, 21:22
Woonplaats: Anna Paulowna
Auto: anders..

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor Bonillo » 08 dec 2012, 16:42

@Lyzz: ja, die kan je er zo inzetten
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor Lyzz » 08 dec 2012, 18:53

Hij zit er inmiddels in,
zou geen goede monteur zijn hahaha liet tot 2 keer toe de schroefjes vallen.... :oops: gelukkig in de accubak dus ze waren zo terug te vinden!
Voorheen; Grigio Orione, 1.2 5 deurs
Roze velgen, roze remklauwen, roze pedalen,

Nu; Fiat Panda 1.2 Bianco
Avatar gebruiker
Lyzz
crewmember
 
Berichten: 1007
Geregistreerd: 02 apr 2011, 21:22
Woonplaats: Anna Paulowna
Auto: anders..

Re: Accu of Dynamo?

Berichtdoor Bonillo » 08 dec 2012, 22:50

mooi dat het gelukt is :D
..een nieuwe frisse accu, daar is je stilo vast blij mee
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4


Keer terug naar Electronisch.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

x