Tuynder

Plotseling kapt me radio ermee..

Alles over de electronica van de Stilo.

Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Stefann » 27 sep 2012, 14:39

Ik startte gisteren mijn auto en na 100meter rijden valt opeens me radio uit.
Ik dacht oh zekeringen gesprongen oid..

Na een aantal uurtjes gekloot te hebben snap ik er zelf niks meer van.
Ik meet:
Zwart-geel 12.4v
Zwart-rood 0v
Klopt dat wel?

In mijn radio zit aan de buitenkant geen zekering (Alpine IVA-W502R), ik heb mijn oude orginele ook getest, en deze werkt ook niet..

Iemand enig idee?
Stefann
 
Berichten: 189
Geregistreerd: 16 okt 2011, 19:41
Auto: Stilo 1.2 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Bonillo » 27 sep 2012, 20:27

geel is inderdaad in de meeste gevallen de constante voeding dus dat kan kloppen.
rood is meestal de geschakelde

...je zou bijna zeggen dat het een zekering-probleem moet wezen (zeker nu je een 2e radio geprobeerd hebt)

weet je zeker dat de zekering (F39) goed is?
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Stefann » 27 sep 2012, 22:39

F39 heb al gecontroleerd.. Deze leek heel te zijn.
Ik heb hem toch maar vervangen maar dit mocht niet baten.
Stefann
 
Berichten: 189
Geregistreerd: 16 okt 2011, 19:41
Auto: Stilo 1.2 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor mschobel » 28 sep 2012, 06:20

Als je de orginele ISO stekkers gebruikt zou ik deze vervangen of kabels met elkaar verbinden zonder ISO ertussen.
Hier wil vaak de oorzaak in zitten!
mschobel
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 01 sep 2012, 20:25
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Stefann » 28 sep 2012, 12:43

Ik gebruik iso stekkers maar dit kan niet het probleem zijn.

Mijn originele radio heb ik aangesloten op de stekkers die gewoon vanaf mijn kabelboom komen, en deze gaat niet aan.
Wanneer ik een verloopje aan me iso stekkers doe naar me Alpine radio gaat deze ook niet (meer) aan.
Dit heeft meer dan een half jaar gewoon gewerkt.

Als ik meet bij de kabels die vanaf mijn kabelboom komen meet ik gewoon de juiste voltage's
Ik meet op de 2 rode draden en op een Geel met groen draad.
Stefann
 
Berichten: 189
Geregistreerd: 16 okt 2011, 19:41
Auto: Stilo 1.2 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Bonillo » 29 sep 2012, 12:10

de radio('s) al eens rechtstreeks gevoed? (met een paar losse kabeltjes)

het is misschien onwaarschijnlijk, maar misschien is er toch een probleem met de radio's (?)
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor mschobel » 30 sep 2012, 12:19

Zit echt 9 van de 10x in de ISO aansluitingen (kabelboom of radio kant)
Gewoon ISO stekkers eruit of enkel de + en - omleiden.

Dan werkt het zekers.
mschobel
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 01 sep 2012, 20:25
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Stefann » 03 okt 2012, 16:00

Ik heb me radio rechtstreeks op een accu getest, werkte gewoon.
Daarna ging ik weer meten op de kabels.. Nu meette ik op de rode draad ook stroom.
Het probleem was dus iets met het roode draad..
Toevallig heb ik gister mijn zekering van me Sigarettenaansteker vervangen omdat deze doorgebrand was..
Ik kan me niks anders bedenken dan dat mijn zekering van me sigarettenaansteker er wat mee te maken heeft...

Alles werkt dus weer gewoon naar behoren!
Stefann
 
Berichten: 189
Geregistreerd: 16 okt 2011, 19:41
Auto: Stilo 1.2 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor mschobel » 03 okt 2012, 19:02

Kan goed.
Ik heb ooit ook mijn radio op aansluiting van aansteker gedaan, zodat de radio uit gaat als contact uit gezet word.
Kan dus goed de veroorzaker zijn.

Fijn dat het werkt.
mschobel
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 01 sep 2012, 20:25
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Stefann » 05 okt 2012, 01:27

dit zit dan waarschijnlijk standaard zo bij stilo?
Mijn kabels achter mijn radio zien er naar mij weten gewoon nog 'standaard' uit.
Stefann
 
Berichten: 189
Geregistreerd: 16 okt 2011, 19:41
Auto: Stilo 1.2 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor mschobel » 05 okt 2012, 06:32

Ja maar normaal gesproken zitten ze gewoon op contact.
ik heb toen bij een auto van mij een andere kabel moeten trekken ivm kabel in ISO stekker niet goed en heb hem destijds bij de aanstekker weggetrokken.
mschobel
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 01 sep 2012, 20:25
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Stefann » 05 okt 2012, 09:00

Okee. Bedankt voor je info!
Stefann
 
Berichten: 189
Geregistreerd: 16 okt 2011, 19:41
Auto: Stilo 1.2 Benzine

Re: Plotseling kapt me radio ermee..

Berichtdoor Bonillo » 05 okt 2012, 13:17

Stefann schreef:dit zit dan waarschijnlijk standaard zo bij stilo?
Mijn kabels achter mijn radio zien er naar mij weten gewoon nog 'standaard' uit.

zal dan waarschijnlijk niet geheel standaard meer zijn, de radio en de sigarettenaansteker worden afzonderlijk gevoed (en afgezekerd)

...maar het belangrijkste is dat het weer werkt! :D
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4


Keer terug naar Electronisch.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

x