Tuynder

xenon koplamp

Alles over de electronica van de Stilo.

xenon koplamp

Berichtdoor hyper » 28 apr 2012, 16:52

ola ff een vraagje de standaard xenon koplampen van een abarth passen/werken die op mijn 1.6.
passen zal het probleem niet zijn maar.... je weet het electronisch nooit.
fabbrica italiana automobili torino
Avatar gebruiker
hyper
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 03 apr 2011, 13:08
Woonplaats: Den Haag
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: xenon koplamp

Berichtdoor Bonillo » 28 apr 2012, 19:23

passen zal het wel, maar bij de originele Xenon-lampunits horen een wiswas-installatie en rijhoogte sensoren...kun je die er ook bij krijgen?
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor hyper » 29 apr 2012, 15:51

de hoogte regeling zit deze dan niet standaard in de koplamp?
en een wiswas is dat verplicht want ik zie op sommige afbeeldingen van stiloos met xenon ook geen wiswas.
fabbrica italiana automobili torino
Avatar gebruiker
hyper
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 03 apr 2011, 13:08
Woonplaats: Den Haag
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: xenon koplamp

Berichtdoor martijn13 » 29 apr 2012, 16:15

Wiswas is verplicht vanaf modellen na 2007 (dacht ik)
*-If everything comes your way, you are in the wrong lane.-*
To do : xenon, andere uitlaat en verlagen
Avatar gebruiker
martijn13
Sysop
 
Berichten: 1687
Geregistreerd: 18 maart 2011, 18:59
Woonplaats: Utrecht
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor Bonillo » 30 apr 2012, 08:00

martijn13 schreef:Wiswas is verplicht vanaf modellen na 2007 (dacht ik)

het is niet verplicht voor auto's van voor 2007, dat heb je wel goed, alleen is het wel aan te bevelen.
het lichtbeeld van D2R-lampen is veel gevoeliger voor vuil op de lampglazen (strooilicht en verblinding)
...je kunt natuurlijk ook zelf keer op keer je glazen schoonpoetsen :mrgreen:

hetzelde geldt eigenlijk voor de rijhoogte sensoren. Zonder deze sensoren werkt het systeem ook wel,
alleen zal de lamp iedere keer naar een basishoogte gaan als de auto op contact gezet worden (noem het het nul-punt).
...hierdoor moet je dus zelf bijna iedere keer de hoogte van de lamp handmatige gaan afstelling
(het knopje van de lampafstelling op het dashboard werkt bij gebruik van deze units niet meer)
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor mschobel » 25 sep 2012, 13:13

Moet ik nog ergens rekening houden als ik een after market setje koop?
H7 setje neem ik aan?
mschobel
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 01 sep 2012, 20:25
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: xenon koplamp

Berichtdoor Bonillo » 25 sep 2012, 19:18

..zou gewoon een setje van gemiddelde prijs kopen (niet de goedkoopste en niet de duurste), dan zit je altijd goed

ben zelf al geruime tijd zeer tevreden met een set van Pilot, maar dit is niet één van de goedkoopste
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor My-life » 26 sep 2012, 08:18

Ik dacht gelezen te hebben dat de automatische hoogteregeling wel werkte als je de originele Xenon koplampen achteraf inbouwt. Dat is dus niet zo?
My-life
crewmember
 
Berichten: 273
Geregistreerd: 22 maart 2011, 21:36

Re: xenon koplamp

Berichtdoor mschobel » 26 sep 2012, 10:40

Ik wil een after-market setje, dan zou gewoon je hoogte verstelling moeten werken lijkt mij.
mschobel
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 01 sep 2012, 20:25
Auto: Stilo 1.6 Benzine

Re: xenon koplamp

Berichtdoor martijn13 » 26 sep 2012, 10:45

Klopt,je vervangt alleen de lamp dan.
*-If everything comes your way, you are in the wrong lane.-*
To do : xenon, andere uitlaat en verlagen
Avatar gebruiker
martijn13
Sysop
 
Berichten: 1687
Geregistreerd: 18 maart 2011, 18:59
Woonplaats: Utrecht
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor Bonillo » 26 sep 2012, 21:07

My-life schreef:Ik dacht gelezen te hebben dat de automatische hoogteregeling wel werkte als je de originele Xenon koplampen achteraf inbouwt. Dat is dus niet zo?

automatische hoogteregeling heb je alleen bij af-fabriek xenon. Bij een stilo met "gewone" lampen (halogeen) heb je alleen handmatige hoogteregeling
bij een stilo die af-fabriek geleverd is met halogeen heb je geen rijhoogtesensoren e.d. die benodigde zijn voor een automatische hoogteregeling
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor martijn13 » 27 sep 2012, 09:23

Kijk, ik heb ook weer wat geleerd.
Persoonlijk vind ik de fabrieksaf xenon ook niet heel erg mooi. Zitten van die grote rechte reflectoren achter.
*-If everything comes your way, you are in the wrong lane.-*
To do : xenon, andere uitlaat en verlagen
Avatar gebruiker
martijn13
Sysop
 
Berichten: 1687
Geregistreerd: 18 maart 2011, 18:59
Woonplaats: Utrecht
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor My-life » 27 sep 2012, 10:47

Ben even aan het zoeken geslagen. Hans van het g** forum heeft originele Xenon koplampen in zijn Stilo gezet en de automatische hoogteregeling werkte hierbij gelijk. Je hebt er nog op gereageerd zie ik Bonillo ;)

Overigens vind ik de originele Stilo koplampen ook niet mooi.
My-life
crewmember
 
Berichten: 273
Geregistreerd: 22 maart 2011, 21:36

Re: xenon koplamp

Berichtdoor Bonillo » 27 sep 2012, 20:42

het is ook wel degelijk mogelijk om af-fabriek xenon in te bouwen, en te werken met een automatische hoogteregeling.. alleen moet je dan een complete set kunnen kunnen kopen (d.w.z. lampunits, rijhoogte sensoren, regeleenheid e.d)

...een stilo met standaard halogeen-units heeft immers geen automatische hoogteregeling (maar een handmatige hoogteregeling)
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor My-life » 28 sep 2012, 09:55

Mijn punt is juist dat deze sensoren e.d. in elk geval bij deze Hans al aanwezig waren. Hij heeft enkel de koplampen vervangen en daarbij werkte de automatische hoogteregeling direct.
Bij mij Stilo hangt bij de koplampen ook een losse connector. Waar die voor is...
My-life
crewmember
 
Berichten: 273
Geregistreerd: 22 maart 2011, 21:36

Re: xenon koplamp

Berichtdoor Bonillo » 29 sep 2012, 12:16

deze kabels zitten op iedere stilo (zitten standaard in de kabelboom).

de rijhoogte-sensoren zitten (indien aanwezig) op de voor- en achteras, deze zijn zichtbaar als je onder de auto kijkt
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor andreas » 06 dec 2012, 14:11

Kenners,

Een vriend van mij gaf onlangs aan dat je bij de aanschaf van een xenon set ook moest informeren naar warnings cancellers ivm storingen? Hij rijdt zelf geen Stilo dus dacht, laat ik het maar even op het forum gooien. Iemand hier ervaring mee?
Stilo Abarth 2.4 - 2003 - CDA Airbox - Madeno einddemper - RVS middendemper - 17 inch rapid black - abarth logo's rondom - xenon 6000k
andreas
 
Berichten: 428
Geregistreerd: 03 apr 2011, 09:48
Woonplaats: Groningen
Auto: Stilo Abarth 2.4

Re: xenon koplamp

Berichtdoor My-life » 06 dec 2012, 15:04

Er zit geen CANBUS controle op de dimlichten, dus daar heb je geen last van.
My-life
crewmember
 
Berichten: 273
Geregistreerd: 22 maart 2011, 21:36

Re: xenon koplamp

Berichtdoor Bonillo » 06 dec 2012, 15:22

ik had ze standaard bij mijn Pilot xenon set, en heb ze in eerste instantie wel geplaatst,
maar ik heb ze later weggehaald en nooit geen problemen gehad

..zoals My-Life al vermelde, je hebt ze niet nodig
== Fiat Stilo Forum Amici della stilo - www.amicidellastilo.nl ==
Avatar gebruiker
Bonillo
ADS Erelid
 
Berichten: 2458
Geregistreerd: 18 maart 2011, 19:09
Woonplaats: Berkelland
Auto: Stilo Abarth 2.4


Keer terug naar Electronisch.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

x